Het zit mee op vrijdagavond voor Dames 2!

22 januari 2020

Vrijdagavond 17 januari, eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op de Darsavond om 19:00 uur. Deze avond spelen we tegen Simokos DS 7, ze staan 2 plaatsen onder ons, maar met slechts 1 puntje verschil. Dit kon nog weleens spannend worden… We hadden er in ieder geval erg veel zin in, de stemming vooraf was gezellig en er werd vooral veel gelachen! In de wedstrijd kwam dit goed van pas! Kathalein, Lisa, Marianne en Nikki konden helaas niet meespelen. Mariska, Martine, Maartje, Nienke, Emma, Natasha en Renate waren wel van de partij. Stipt om 7 uur fluit Jeroen voor de start van de wedstrijd. Spelverdeelster Emma start op de bank en coach Martin komt halverwege de 1e set binnenvallen. We zijn alert, scherp vanaf het begin en binnen no-time staan we 10 punten voor. Mooie set-ups van Natasha! Nienke die op de buiten positie goed aanvalt! Kortom de punten stromen binnen, een makkie! En zo verloopt de 1e set eigenlijk ook, we winnen deze set met 25-14.

In de 2e set komt Emma in het veld voor spelverdeelster Renate en beginnen we met een goede opslagserie. Deze set verloopt minder gemakkelijk dan de 1e, de tegenstander is inmiddels warm gedraaid en weet een aantal goede punten te maken. Echter dankzij het uitstekende blok en de prachtige aanvallen op de mid positie, van zowel Maartje als Mariska, wordt er langzaam afstand genomen in deze set. We lopen steeds meer punten uit en ook de 2e set halen we binnen met 25-20! 2-0 voor! Wauw, de sfeer zit er goed in en we gaan uiteraard voor de winst! Het is lang geleden dat we zo mooi voor stonden.

De 3e set wisselt spelverdeelster Natasha met Renate. Deze set beginnen we gelukkig ook goed, we geven weinig punten weg, gaan voor elke bal en werkelijk door een paar magnifieke reddingen van Martine en het verdedigen in het achterveld door Emma, lopen we in deze set gelukkig ook uit naar een goede voorsprong! Gelukkig wordt het niet echt spannend en winnen we deze set verdiend met 25-17!

In ieder geval gewonnen! 3-0 voor! Veel publiek (ouders/vrienden) op de tribune die ons zijn komen aanmoedigen, kortom de 4e set moeten we ook winnen, we gaan ervoor! In de 4e set zijn we ontspannen, lachen veel en we besluiten omdat we 3 spelverdeelsters hebben, dat Emma opnieuw zou wisselen met Natasha. We wilden voor de volle winst gaan en dan is het beter om je aanvalsters in het veld te laten staan. De set ging gelijk op, af en toe waren we wat slordig/gemakzuchtig en coach Martin hamerde er dan ook op, net als in de vorige sets: strakkere ballen, veel afwisselen kort/lang en de opslag zo strak mogelijk over het net, zodat de tegenstander minder tijd heeft om de bal goed te verwerken! Dit begon gelukkig te werken, Renate had een goede opslagserie en alle aanvalsters wisselden de aanvallen erg goed af! We kwamen op 24-18 voor in de 4e set, zat het er dan eindelijk in…? Het werd reuze spannend: de tegenstander begon op 18 punten uitstekend te serveren en door wat foutjes aan onze kant werd de stand 24-23, de zenuwen namen toe… Echter, dankzij een foutieve opslag op deze set stand, wonnen we de 4e set!!! Pas als het laatste punt gespeeld is, is de set voorbij.., we waren echter superblij dat het geen 24-24 is geworden en uiteraard dat we met de 4-0 overwinning aan de haal zijn gegaan.

De prognose voor deze wedstrijd was 3-1. We hebben dan ook een mooi resultaat geboekt door met 4-0 te winnen. We hebben 5 punten gepakt, lekker gespeeld en zijn wat verder uitgelopen in de ranglijst op onze directe tegenstander. Momenteel staan we in de competitie op plaats 4. Na afloop hebben we de overwinning uiteraard dik gevierd met de welverdiende snacks (patat en bittergarnituur) en lekker veel gelachen, kortom het was gezellig!  Erg mooi! Komende woensdag  spelen we uit tegen de koploper in Heerhugowaard. Uiteraard gaan we ook dan weer voor de 4-0 winst!!!

Renate Spruit


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.