VVW H1 – Dinto

1 oktober 2019

De tweede wedstrijd van het seizoen werd gespeeld in de Dars op ons vertrouwde veld. Dinto was de tegenstander. Sjors was afwezig en daarom was Libero Martin ineens passer-loper.

Leon, Marco en Alex waren de wissels. Heren 1 begon opnieuw uitstekend aan de wedstrijd. Via veel service druk liepen we uit naar een comfortabele 10-3 voorsprong. Dinto begon iets beter te spelen, maar VVW scoorde rustig zijn punten over de buitenkant en het midden. Alles liep op rolletjes en er was geen vuiltje aan de lucht. Bij een stand van 19-14 kwam de “ standaard “ wissel Richard -> Marco. De wissel die steeds goed uitpakte doordat dan het patroon is spelverdeling veranderd. Dit keer pakte de wissel onverwacht slecht uit. De passing liet het afweten en de punten werden niet meer gemaakt. Het terugvallen op de “ basis” patronen lukte niet en bij 21-22 achter kwam Richard voorin weer in het veld. Het geloof was weg en met hangen en wurgen kwam VVW heren 1 toch op setpunt. Deze werd niet verzilverd en Dinto pakte de 1e kans op 26-27 wel. Het ongeloof was groot dat deze set zo werd verloren.

De 2e set liep heren 1 helemaal achter de feiten aan. Met 25-18 leek het helemaal nergens op.

De 3e set herpakte heren 1 zich wel. De service en rallypass was terug en vooral het midden werd weer uitstekend bereikt. Leon in het veld gekomen voor Jilke kon uitstekend langs de blokkering komen. Met veel servicedruk werd opnieuw gebouwd aan een grote voorsprong. Bij een kamikaze actie van een buitenaanvaller raakte Leon geblesseerd en kwam Jilke terug in het veld. In tegenstelling tot de 1e set speelde heren 1 de set keurig uit en haalde met 25-16 de set binnen.

De vierde set donderde het opnieuw in elkaar. B werd opgezocht in de pass en kon die in het begin van de set niet brengen. Het gat wat werd geslagen kregen we niet meer terug. En als een nachtkaars ging de wedstrijd uit voor heren 1. Opnieuw werden deze wedstrijd hele goede fases afgewisseld met hele slechte. Een duidelijk verbeterpunt voor de rest van het seizoen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.