VVW Meiden A start seizoen met zege in Bovenkarspel!

30 september 2019

VVW MA1 is dit jaar in een nieuwe samenstelling te bewonderen. De B1 en A1 zijn samengevoegd en een aantal spe(e)l(st)ers maken tegenwoordig furore bij verschillende seniorenteams.
De eerste wedstrijd bracht ons naar de Flint, tegen de plaatselijke MA2.

We startten de wedstrijd met Louise, Annika, Anna M, Mette, Anna L en Annemarie. Al snel werd duidelijk dat we een gelijkwaardige wedstrijd tegemoet zouden zien want lange rally’s sierden het spelbeeld. We pakten een kleine voorsprong van 4 puntjes maar door goed serverend werk van Simokos stond het snel gelijk. Annemarie had duidelijk spinazie gegeten als ontbijt want timmerde de ene naar de andere bal over het net en tot het einde van de set was het close. Met een belangrijke ace van Anna L werd de set met het kleinste verschil binnengesleept: 23-25. De tweede set was de sterkste van de avond. Anna G maakte haar opwachting en serveerde met een listige onderhandse service 9 punten op rij. Er werd goed verdedigend en spelverdeler Louise kon zowel het midden als de buitenkant aanspelen. Een klein dipje bracht ons even uit balans maar uiteindelijk was het Louise die met een paar goede services Simokos deed omvallen: 15-25.
Dan de derde set: je staat 0-2 voor en dan is die derde set toch áltijd weer een dingetje. Simokos nam een grote voorsprong en wij maakten veel persoonlijke foutjes: fout-services en aanvallen in het net leverden vooral punten op voor de oranje meiden aan de overkant van het net. Verdedigend werd er goed gewerkt en Annika had veel grip op de korte ballen van de buitenaanvalsters maar aanvallend konden we puntjes niet scoren. Ondanks hard werken was het gaatje veel te groot en was 25-15 de terechte uitslag.
De vierde en beslissende set was spannend. Mette scoorde twee mooie ballen door het midden, Anna L was ouderwets op dreef en serverend maakten we minder foutjes. Op 12-12 kon het echter alle kanten nog op. Het bleef spannend tot het einde maar op 19-22 kon de hartslag van de coaches gelukkig weer iets omlaag. Tot groot genoegen van de dezelfde coaches en aanwezig publiek werd er rustig gespeeld en gewacht op de kansjes om te wedstrijd te beslissen. Het was Annemarie die met een diagonale klap het laatste punt op het scorebord zette: 21-25.

Een prima start van het seizen met deze 1-3 overwinning. Ondanks toch een vrij nieuwe samenstelling werd er goed gespeeld en qua positie weinig weggegeven. Na de wedstrijd werd de lokale keuken van de Flint geplunderd en konden we daarna tevreden weer terug naar Wervershoof.

Eindstand Simokos MA2 – VVW MA1: 1-3 (23-25, 15-25, 25-15, 21-25).