VVW heren 1 – Madjoe heren 2

27 september 2019

Een nieuw seizoen,  bijna dezelfde samenstelling. Bijna, want Heren 1 traint dit seizoen onder de meer dan bezielende leiding van Jan van Dam. En dat hebben de mannen geweten. De trainingsintensiteit is flink omhoog gegaan en het systeem is op details aangepast. Een verschuiving in het team is ook dat Koef naar de diagnonaal is gegaan en Leon weer terug naar zijn vertrouwde stekkie op de buitenkant nu Richard terug is. Of het de vruchten tegen een van de kampioenskandidaten, Madjoe 2, ging afwerpen zouden we gaan zien.

Heren 1 begon de wedstrijd matig. Hoewel veel druk was afgesproken konden we die niet leggen door de servicedruk van Madjoe. Hoewel de 3! Services achter elkaar via het net van Madjoe ook niet de mogelijkheid boden voor druk. Dit leidde tot een 4-1 achterstand. De punten daarna liep het beter en vooral Koef op zijn nieuwe positie kwam er een aantal keer goed door. Op de stand van 4-4 zag het verder uitstekend leidende duo een bal uit, die toch echt in was. Het vriendelijke verzoek van Jan aan de tweede scheids om die beslissing te heroverwegen vond geen gehoor. De set liep gelijk op, waarbij vooral de positionering tijdens de rally en servicedruk extreem goed waren. Op de service van Marco had hun nummer 4 totaal geen grip. Bij een stand van 18-18 kwam Richard voorin voor de blokkering voor Marco en op 23-22 mocht Marco weer in draaien. Kenmerkend voor de vorm van Marco was de uitstekende service op deze stand, terwijl dat normaal tegen het einde van de set niet zijn kwaliteit is ;-). Met 25-22 trok VVW de set verrassend naar zich toe.

Set 2 liet tot 4-4 hetzelfde beeld zien, maar daarna werd het snel minder. De nieuwe mogelijkheden voor de opstelling, niet meer hoeven wisselen op eigen service, leverde verwarring op over de positie en daarmee concentratieverlies. Madjoe liep snel uit naar een grote voorsprong. Twee time-outs en een wissel van Sjors voor Leon boden geen oplossing. Ook de wissel voorin Richard voor Marco kon niets betekenen omdat voor de servicepass niet gebracht kon worden. Toch herpakte Heren 1 zich aan het einde van de set en liep daarna weer mee met Madjoe. De set werd wel dik verloren met 25-18.

Ook in Set 3 en 4 kon VVW het hoge niveau niet vast houden. Bij vlagen was het spel uitstekend, maar op de beslissende momenten was vooral de blokkering van Madjoe te sterk. Jilke en Sjors konden het gaat je niet meer vinden. Het midden werd uiteindelijk ook te weinig gevonden om het spel echt uit elkaar te spelen.

Overal was er tevredenheid over het niveau wat gehaald wat gedurende de wedstrijd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.