VVW MA1 revancheert zich en verslaat Croonenburg

3 maart 2019

Zaterdag 2 maart bracht MA1 naar het verre Castricum, voor een wedstrijd tegen Croonenburg. Twee weken geleden werd vrij kansloos met 0-4 verloren van ditzelfde team en deze wedstrijd zorgde voor een nare nasmaak omdat de ploeg uit Castricum echt niet veel sterker leek dan VVW. Met die gedachte was er een mooie kans op sportieve wraak.

Met drie coaches langs de lijn begon het zestal dat bestond uit Louise, Annika, Jelle, Anna, Ashley en Anna aan de wedstrijd. Al snel was de toon gezet want Ashley pakte gelijk een mooi blokpunt mee op de sterk geachte buitenaanvaller van Castricum. De eerste set ging gelijk op; aanvallend waren wij de betere ploeg echter maakte Croonenburg goed gebruik van de gaten achter de blokkering. Door een goede serie liep Croonenburg aan het eind van de set uit tot 24-20 en leek setwinst ver weg. We kwamen sterk terug tot 24-23 maar een sterke middenaanval bleek te machtig en verloren daarmee de set. De tweede set liet een zelfde beeld zien: een spannende, gelijkwaardige wedstrijd waarbij geen van de teams veel punten kon uitlopen. Steeds beter werden de slimme aanvallen van Croonenburg gepareerd en werden rally’s overgenomen en gewonnen. Een spannende slotfase bracht ons op 24-24 waarna Annika mocht serveren. Twee prima services zorgden ervoor dat Croonenburg niet kon aanvallen en twee keer werd de rally overgenomen en gewonnen: 24-26 en dus 1-1. De derde set was van onze kant de sterkste. Eigenlijk alle rally’s werden gewonnen en Louise, die als spelverdeler een sterke wedstrijd speelde, kon veel variatie in het spel brengen. Middenaanvallers Ashley en Anna scoorden een paar goede punten en omzeilden het boomlange middenblok van Croonenburg steeds makkelijker. Een overtuigende 11-25 bracht ons op een 1-2 voorsprong. Veel blijdschap tijdens de setwissel echter moest er nog een setje gewonnen worden. Helaas begon de vierde set minder scherp dan de twee voorgaande. Een aantal fout-services en goede aanvallen van Croonenburg brachten ons op een 12-9 achterstand. Een time-out volgde en het team werd even op scherp gezet: foutenlast omlaag en iets scherper in de verdediging was de opdracht. Tot plezier van de coaches werd dit uitgevoerd en met 12-12 stonden we weer gelijk. Jelle scoorde een paar harde diagonaal en op 16-16 kon de wedstrijd nog alle kanten op. Met Ashley aan service werd het beslissende gaatje van 4 punten geslagen. Croonenburg leek geknakt en Anna scoorde op de buitenkant maar weer eens 2 punten rechtdoor. Met 19-25 was de vierde set voor ons en hiermee de wedstrijd!

De gewilde sportieve revanche was bereikt en de drie coaches waren van mening een van de betere wedstrijden van het seizoen te hebben gezien. Een stukje scherpte en goede wil om voor elke bal te willen gaan bleek beslissend en hierdoor konden we aanvallend het zo gewenste spelletje spelen. Over 4 dagen gaan we zien of we dit niveau kunnen doortrekken want dan wacht Dinto ons al weer op in Warmenhuizen.

Eindstand Croonenburg MA1 – VVW MA1: 1-3 (25-23, 24-26, 11-25, 19-25).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.