Moe, stijf, maar voldaan …

19 februari 2019

Zo zou je het beste kunnen omschrijven hoe ik me voelde na de twee vanmiddag gespeelde wedstrijden. Goed gemutst en vol enthousiasme reden we richting de Sluis; qua bezetting konden we het deze keer ‘op eigen kracht’ redden, zodat we geen gebruik hoefden te maken van de reservebank. ‘We’ dat waren: Reny, Carla, Linda, Jacques, Peter en ondergetekende. Twee niet geringe tegenstanders stonden ons te wachten: Westvolver en Plan Zuid. De eerste set moesten we – en ik moet daarbij zeker mezelf ook benoemen – er nog duidelijk inkomen. Er werd goed opgevangen, maar de balopzet vanaf de spelverdelers plek naar de aanval was niet helemaal optimaal. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Westvolver de eerste set voor zich opeiste (12-25).

In de tweede set ging het duidelijk beter; de passes kwamen goed aan en de spelverdeler wist ook weer met welke opdracht hij in het veld stond; een terechte overwinning was het resultaat: 25-19. De laatste set werd nog spannend; na een achterstand van 11-3 wisten we toch nog aardig in de buurt te komen Jammer genoeg leidde dat niet tot de eindoverwinning, maar wel heerlijk gespeeld (19-25). In de tweede set mochten we het opnemen tegen Plan Zuid; een verjongd team met heel veel talent. Ook hier konden we geen setwinst pakken; maar het spelplezier en de stijgende lijn in puntenaantal maakten veel goed: 15-25, 18-25 en 21-25. De laatste set noopte de dames van Plan Zuid zelfs om een time out aan te vragen. Als we nog een vierde set hadden gespeeld…., nou, vul zelf maar in.

Een middag met prachtige rally’s en veel inzet. Met dank aan onze supporters: Maaike, Trees en Chris en …. de dames van Westvolver op de bank gedurende onze laatste wedstrijd. 9 Maart zijn we weer van de partij, maar dan in De Kloet.

Ben


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.