Heren 1 wint na mooie comeback van Spaarnestad!

15 december 2018

Het eerste herenteam van VVW mocht afgelopen vrijdag aantreden tegen Spaarnestad 4, een team dat 2 plaatsen lager op de ranglijst staat dan wij. Een team met vooral veel ervaring en vorig jaar bleek (vooral in Haarlem), dat ze lastig te verslaan zijn.

We begonnen de wedstrijd met Martin, Sjors, Marco, Leon, Alex en Björn. Jilke deed mee in het witte liberoshirt omdat een kleine blessure hem verhinderde voluit aan te kunnen vallen. De eerste set startte twijfelachtig en kwamen snel een aantal punten achter. De Haarlemmers speelden veel tactische ballen waar me veel moeite mee hadden. Gaandeweg de set liepen we in en kwamen op 24-23 zelfs op setpoint. Een lange, rommelige rally volgde met kansen over en weer maar helaas scoorde Spaarnestad. Een paar punten later zorgde een uitgeslagen bal voor setwinst voor de Haarlemmers: 26-28. De tweede set begon met een achterstand die we niet meer in konden halen. Spaarnestad speelde het met 22-25 rustig uit. De derde set lieten we eindelijk zien te kunnen volleyballen. Het gewenste aanvalsspel werd gespeeld en Björn serveerde Spaarnestad in een lange serie helemaal weg. Met een duidelijke 25-16 sloten we aan. De vierde set begon voor ons zeer slecht. Een aantal dubieuze beslissingen van de leidsman gecombineerd met persoonlijke fouten in de pass en aanval zorgden voor een 0-6 achterstand. Toen we bij de tweede time-out zelfs tegen een 3-13 achterstand aan keken, leken de kansen verkeken. We krabbelde langzaam aan terug in de set en het geloof groeide terug in de ploeg. Een erg spannende slotfase volgde en nu waren we wél daadkrachtig genoeg. Toen de buitenaanvaller van Spaarnestad de bal wild uit sloeg was de setwinst en gelijke stand een feit. Met veel adrenaline startten we de beslissende 5de set furieus. Marco zette vol druk met zijn service en Jeroen en Leon konden na hartenlust de terugkomende ballen scoren. Bij een 8-0 (!) kantwissel leek Spaarnestad geknakt. Tot 14-0 leek een fantastisch eindresultaat in de maak, maar helaas lukte het de ingevallen Haarlemmer een bal in de brievenbus te frommelen. Lang duurde de opleving niet want de laatste bal werd met een harde diagonale klap ingeslagen. Met 15-1 een heerlijk resultaat van de laatste set.

Al met al een heerlijke comeback die met name in de 4de en 5de set met veel beleving werd gevierd. Na de eerste seizoenshelft vinden we onszelf terug op een verdienstelijke 6de stek met 27 punten. Dat zijn 2 punten meer dan vorig jaar in de eerste helft. We hebben nu even rust en dit kan ons oude-mannenteam wel even gebruiken, want de pijntjes beginnen toch te komen.

Eindstand VVW 1 – Spaarnestad 4: 3-2 (26-28, 22-25, 25-16, 25-23, 15-1)