Heren 1 pakt volle buit in Bovenkarspel

22 oktober 2018

Afgelopen vrijdag speelde het eerste herenteam van VVW zijn tweede derby van het seizoen. Na de kansloos verloren wedstrijd tegen de andere streekgenoot Madjoe waren we gebrand op een goed resultaat. Simokos 1 is een ploeg waar we vaak tegen spelen en zelfs in de beker koppelde het lot ons aan elkaar. Deze wedstrijd werd in september na een matige eerste set eenvoudig met 1-3 gewonnen.

We betraden het veld met Marco, Björn, Leon, Sjors, Alex, Jarno en Martin als libero. We pakten al snel een voorsprong van een aantal punten. Ondanks dat er niet geweldig werd gespeeld, konden we serverend de matige passlinie van Simokos onder druk zetten. Aanvallend scoorden vooral Sjors en Björn veel punten en de set werd eenvoudig met 18-25 gewonnen. De tweede set toonde een zelfde spelbeeld: we waren duidelijk de bovenliggende partij en Simokos had veel moeite om punten te scoren. Na een matige serie liepen we boven de 15 punten snel weer uit en met 20-25 stonden we 0-2 voor. In de derde set maakte Jeroen zijn opwachting, verhuisde Björn naar het midden en mocht Leon het dit keer eens op de diagonaal proberen. We pakten snel een paar punten voorsprong en Björn scoorde twee keer hard door het midden. Simokos kwam echter aan de hand van een sterke opslag terug in de set en op 20-20 leek een spannend slot van deze set in de maak. In een time-out werd alles even op scherp gezet en Simokos werd daarna onder druk gezet. Koef scoorde een eenmansblok op de diagonaalaanvaller en een kill-block van Jarno op het midden zette ons op 24-21. Simokos kwam de klap niet meer te boven en Leon mocht een set-up van Marco op de diagonaal inslaan voor de set- en wedstrijdwinst. In de setwissel werd duidelijk dat we ook graag dat vijfde puntje wilden hebben en met een ongewijzigde opstelling begonnen we aan de het laatste bedrijf. Tot 10-10 ging het redelijk gelijk op totdat de mannen uit Bovenkarspel zich steeds meer frustreerden richting de scheidsrechter. Twee domme fouten zette ons op een voorsprong en Marco serveerde ons vervolgens naar een ruim voorsprong van 7 punten. Jeroen kreeg wat last van zijn schouder en moest zich vervangen door Alex. Alex, normaal gesproken middenaanvaller, scoorde nu twee ballen op de buitenkant en we liepen uit tot 21-13. Simokos spartelde nog even flink tegen maar uiteindelijk werd de laatste bal gescoord; hard via het blok van de spelverdeler.

Een lekkere 4-0 overwinning en 5 punten mee terug naar Wervershoof. Uit verschillende hoeken van de wereld stroomden felicitaties binnen en het biertje in de kantine smaakt na een overwinning toch nét even beter. We zijn nu twee weken vrij alvorens we de degens kruisen met Dinto 1, alle support is welkom tegen deze ervaren gasten.

Eindstand Simokos 1 – VVW 1: 0-4 (18-25, 20-25, 21-25, 22-25).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.