MA 1 wint eerste wedstrijd van nieuwe seizoen

24 september 2018

De seizoensopening van MA1 was in het pittorekse Tuitjehorn, tegen De Boemel MA2. Het team speelt dit jaar voor het eerst in de A’s en een mooie uitdaging lag in het verschiet. Daar komt ook nog bij dat MA1 dit jaar voor het eerst in de “5-1 opstelling” speelt en op de training waren er hier en daar nog wat twijfels over dit spelletje.

Alsof iedereen thuis gestudeerd had op de opstelling ging het begin uitstekend. Goede services, prima passes en spelverdeler Louise kon zelfs nieuwbakken-diagonaal Annika achterover van set-ups voorzien. De opstelling leek geen enkel probleem en de set werd eenvoudig met 25-16 gewonnen. De tweede set was een kopie van de eerste. Aileen was de ploeg komen versterken op de midden en wederom werd er uitstekend gespeeld. Een aantal mooie reddingen van Fenna zorgden voor gefrustreerde blikken op de gezichten bij De Boemel. Hoogspringer Jelle kon een paar ballen heerlijk binnenslaan en de set werd met 17-25 gewonnen. De derde set begon met veel servicegeweld van De Boemel. We kwamen ruim achter en dan slaat toch de twijfel toe. Staan we nu wel goed in de opstelling? Vanaf de kant probeerden interim-coaches Leon en Ivo aanwijzingen te geven maar ook deze jongens schepten verwarring. Een time-out redde ons van complete chaos en iedereen nam zijn plek weer in. We kwamen terug van 10 punten achterstand tot 21-20. Helaas konden we net niet doordrukken en moesten de set met 25-22 aan De Boemel laten. De vierde set begon met dezelfde twijfel als de derde. We kwamen een aantal punten achter en ballen vielen onnodig op de grond. Iedereen keek naar elkaar in plaats van naar de bal. Naar enkele strenge maar rechtvaardige woorden in de time-out kwam het besef dat we deze wedstrijd toch wel graag wilden winnen. Met veel enthousiasme en mooie reddingen kwamen we langzaam terug in de set. Interim buitenaanvaller Ashley scoorde een paar mooie punten en Annika scoorde een fantastische bal rechtdoor. Op 22-21 kwam Louise aan service en serveerde de set vervolgens naar het einde. Met 22-25 was de overwinning een feit.

Blije coaches, blije spelers en ook Fenna (die de laatste set op de bank zat) kon opgelucht ademhalen. Een prachtig resultaat voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Nieuwe klasse, nieuw systeem en gewoon 1-3 winnen, en dat op donderdagavond!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.