Heren 1 start competitie met overwinning op Zaanstad

24 september 2018

Het eerste herenteam van VVW mocht de competitie beginnen in de nieuwe Topsporthal in Zaandam, tegen het vierde team van Zaanstad. Voor ons een totaal onbekend team en dus gingen we met frisse moed richting het zuiden.

Helaas moest Marco het begin van de wedstrijd missen en Leon mocht daarom de honneurs als spelverdeler waarnemen. Verder startten we met Jeroen, Sjors, Alex, Jarno, Björn en Martin als libero. We stonden binnen no-time met 5-0 achter. Zaanstad zette ons onder druk en wij hadden (zoals wel vaker) erg veel moeite de Gala-bal binnen de lijnen te serveren. Gaandeweg de set konden we het gaatje eigenlijk nooit dichten en de set werd met 25-22 verloren. De tweede set maakte Jilke zijn opwachting en vanaf het begin af aan stonden we sterker te spelen. De passing was sterk en onze buitenaanvallers scoorden eenvoudig. Ook blokkerend pakten we een paar puntjes en de wedstrijd werd met 19-25 gelijk getrokken. De derde set begon dramatisch: werkelijk niets leek te lukken en de jonge spelers van Zaanstad konden naar hartenlust aanvallen. Bij een ruime 22-10 achterstand leek er niets meer te halen. Niets bleek minder waar toen we middels een prachtige come-back terug kwamen tot 24-24. Sjors scoorde bal na bal en onze blokkering bleek ineens een niet te passeren obstakel. Helaas konden we de come-back net niet belonen en pakten Zaanstad met 2 blokpunten alsnog de set: 26-24. Ondanks het verlies was het momentum aan onze kant en dit betaalde zich uit in de vierde set. Inmiddels was Marco als speler/coach ons komen versterken en we liepen eenvoudig uit. Jilke scoorde een lekker bal op “de vier” en we pakten de set na een wild uitgeslagen bal van Zaanstad: 21-25. Een vijfde set mocht de beslissing brengen. Een gelijk opgaande strijd bracht ons op bij de kantwissel een 8-7 voorsprong. We bouwden dit uit naar 3 punten maar Zaanstad kwam terug tot 11-11. Een lekker blok en een gescoorde middenaanval van Jarno bracht ons op 14-12. Nadat Zaanstad nog even tegenstribbelde tot 14-14 konden we nu wel de set nipt binnenslepen: 14-16.

Al met al een prima begin van de competitie door een uitwedstrijd te winnen. Dat we in de vijfde set nog fris waren heeft misschien te maken met de fanatieke conditietraining van afgelopen weken (ook al vind eigenlijk niemand dat leuk).
Komende week onze eerste thuiswedstrijd in De Dars tegen hoofdstedelingen KVA!

Eindstand Zaanstad – VVW: 2-3 (25-22, 19-25, 26-24, 21-25, 14-16)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.