Het eerste gewin ….

22 april 2018

…is kattengespin; dat dit gezegde niet altijd opgaat is afgelopen zaterdag maar weer eens bewezen. Op de al weer allerlaatste competitiezaterdag van dit seizoen bond VVW2 – hè hè, zij waren een keer op volle sterkte aanwezig, zelfs met een overbezetting – de strijd aan tegen Madjoe. Linda, die net een verblijf van 10 dagen in Amerika achter de rug had, was nog niet helemaal bekomen van haar jetlag en het leek erop dat de rest van haar team daar een vleug(el) van mee had gekregen. Aanvankelijk lukte het voor geen meter. Na een 3-14 achterstand was het tijd een time out aan te vragen; achteraf, zo bleek, niet onverdienstelijk. Na onze bepaald niet sterke start kwamen we behoorlijk terug en duurde het niet lang voordat we de stand weer gelijk konden trekken; 15-15 hetgeen Madjoe noopte om ook een time out aan te vragen. We zaten er lekker in. Na een spectaculaire reeks services van Ben – soms moet je jezelf weleens op de borst slaan – hikte onze tegenstander uiteindelijk aan tegen een achterstand van 24-16. Vooruit: nog één puntje, maar toen was het gedaan: 25-17. De tweede set was zo mogelijk nog spannender; de hele wedstrijd gingen we mooi gelijk op; aan het einde leek het er echter op dat we er niet helemaal meer bij waren; ook hier bracht een door ons aangevraagde time out redding. Na een achterstand van 21-24 wisten we toch weer langszij te komen. Via 24-24, 25-25 en 26-26 konden we ook deze set naar ons toetrekken: 27-26 (voor de buitenstaander: we gaan nooit verder dan 27). Een schitterende partij; waar een jetlag ook al niet goed voor kan zijn. Nog even een dienstmededeling: we speelden deze middag 2 sets per wedstrijd i.v.m. de evaluatie die voorafgaand aan de wedstrijden had plaatsgevonden en de prijsuitreiking na afloop.
Inmiddels was ook VVW1 gearriveerd; een beetje gehavend, want zij kwamen niet verder dan 4 spelers. Onze ‘overbezetting’ (Jacques) werd als geheim wapen ingezet en de 6e plek werd bij toerbeurt ingevuld door één van de dames van VVW2. Zo help je elkaar. Ook VVW1 ging deze middag flitsend van start; als tegenstander troffen zij Simokos Dz2 tegenover zich. Een jonge groep speelsters die het hele seizoen nog geen setwinst binnen hebben weten te halen, maar steeds weer met vol enthousiasme het veld betreden: chapeau, meiden! Heel veel waardering. De standen 13-25 en 12-25 waren dan ook niet echt een verrassing. VVW2 maakte zich vervolgens op voor de wedstrijd tegen de koploper Simokos Dz1. Dat ze die titel helemaal waarmaakten was in de eerste set overduidelijk. We kwamen niet verder dan 25-9. Dat we ons niet helemaal wilden laten ondersneeuwen door dit team bleek wel uit het verloop van de tweede set. Tot de stand 15-15 keek onze tegenstander steeds tegen een achterstand aan. Uiteindelijk kwamen zij weer in hun goede doen en moesten we de eer laten aan Simokos: 25-19. Maar wat een prachtige afsluiter van dit seizoen: heerlijk gespeeld.
VVW 1 nam het in hun laatste wedstrijd op tegen Westvolver; gezien de stand in het rijtje (Westvolver had 3 punten meer) een gelijkwaardige tegenstander. Dat beloofde een mooie partij te worden; sterker: het wérd een mooie partij. Met de klinkende uitslagen 18-25 en 15-25 lieten zij Westvolver zien dat er niet met hen te spotten viel. Jammer dat er geen derde set gespeeld werd, anders hadden ze in de ranglijst nog op gelijke hoogte kunnen komen. Kortom: een heerlijke middag voor beide teams: VVW1 eindigde met 30 punten uiteindelijk op de vierde plek, terwijl VVW2 genoegen moest nemen met de derde plek van onder (15 punten). Gezien de steeds weer krappe bezetting van de teams is besloten komend seizoen verder te gaan met één team. Jammer, maar eens moet je de knoop een keer doorhakken.
Allemaal bedankt voor jullie inzet; ook onze dank aan de mensen van de organisatie van ORVWFO die er steeds weer zijn om alles in goede banen te leiden. Ook deze keer werden de traditioneel door ons getrakteerde tompoucen bijzonder gewaardeerd. Meer dan verdiend! Tot woensdag en Peter: veel succes met je Piz-cursus ….

Ben


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.