Heren 1 handhaaft zich in promotieklasse

22 april 2018

Het is heren 1 gelukt om zich te handhaven in de promotieklasse. Na een spannend competitieslot weten we zeker wat ook volgend jaar weer in deze klasse mogen acteren.
Na een zure 3-1 nederlaag tegen VCH, de nummer laatst in onze competitie, was de stand enorm spannend en was nog alles mogelijk.
Met nog drie wedstrijden te gaan moesten we als eerst aantreden tegen Madjoe 2. Dit is het enige team dat ons met 4-0 wist te verslaan dus de motivatie was enorm om dit recht te zetten. We kwamen in De Drecht op een 2-0 voorsprong maar waren niet bij machte de wedstrijd te winnen. We speelden al een aantal wedstrijden niet zoals we zouden willen mede door de noodzakelijke wisselingen in het team.
Na het zien van andere uitslagen was de opdracht duidelijk: winnen van Ardea en handhaving was een feit. Dat dit tegen Ardea geen uitgemaakte zaak is, weten wij als geen ander. Onze geschiedenis tegen Ardea is niet om trots op te zijn. We speelden op een zaterdag als enige team in de Dars en na een 2-1 voorsprong leek niets een overwinning meer in de weg te staan. Echter, wederom maakten we het in de slotfase niet af en een pijnlijke nederlaag was het gevolg. We hadden hiermee directe degradatie zeker afgewend maar we wilden ook heel graag de PD-wedstrijden ontlopen.
Het moest dan maar gebeuren tegen Move, een sterk team uit de top drie.
We starten goed aan die wedstrijd en in de eerste set bleven we tot 14-14 goed bij. Daarna sloeg wederom de twijfel toe en we maakten een paar onnodige fouten. We konden niet voorkomen dat Move een 1-0 voorsprong nam. De tweede en derde set was tekenend voor de laatste fase van ons seizoen: onnodige fouten, passend niet sterk en de “vastigheden” waar we op konden rekenen in de eerste seizoenshelft werkten niet. Aangezien elk punt in deze poule telde, begonnen we ondanks de achterstand vol goede moed aan de laatste set van het seizoen. Met veel enthousiasme werd de voorsprong gepakt en niet meer weggeven: 3-1 voor Move.
Op dat moment waren we nog niet zeker van handhaving, maar de volgende avond won Dinto het benodigde setje tegen KVA en waren we helemaal zeker van handhaving. De groepsapp toonde veel teamleden aan een borrel want ondanks een paar vervelende nederlagen aan het eind van het seizoen zijn we er toch mooi ingebleven. En dat is (zonder spelverdeler) toch iets om trots op te zijn. Uiteindelijk is 45 punten voor een promovendus ook een mooi resultaat en het doel voor volgend seizoen is duidelijk: dit overtreffen. Hopende op een fitte selectie in september gaan wij de vakantie in!

Tot volgend seizoen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.