Scheidsrechter cursusavond 21 februari in Wognum

13 februari 2018

Beste volleyballers,

Op woensdag 21 februari organiseert de NEVOBO met volleybalvereniging Wognum een scheidsrechter cursusavond in sporthal de Bloesem  in Wognum.

Er lopen deze avond 2 opleidingen naast elkaar. Er wordt een vaardigheidstraining gegeven aan cursisten die opgeleid willen worden scheidsrechter op 1ste en 2de klasse wedstrijden. Daarnaast wordt een scholing gegeven voor de opleiding tot verenigingsexpert (voorheen de vPvB beoordelaars) met als doel dat deze experts zelf de vaardigheidstrainingen gaan geven. Alleen scheidsrechters met minimaal een V4 code kunnen worden opgeleid om verenigingsexpert te worden!

Met deze trainingen start de NEVOBO dit jaar met een scheidsrechters cursus V4 nieuwe stijl. Deze nieuwe stijl houdt in dat bij het fluiten naast de spelregelkennis vooral gelet gaat worden op waarnemingen, de houding van de scheidsrechter op de bok en het positief managen van de wedstrijd. Het volgen van 1 cursusavond geleid door een expert is voldoende om direct wedstrijden t/m 1e klasse niveau te mogen fluiten. Je moet wel de spelregeltoets op www.volleybalmasterz.nl  met een voldoende resultaat hebben gedaan!!!

Iedereen, die vorig seizoen deze spelregeltoets heeft gedaan kan dus direct meedoen. Als je deze toets nog niet gedaan hebt maar wel ook een op het hogere niveau wil fluiten kan je je wel opgeven, maar moet je nog wel de spelregeltoets doen. Dit kan voorafgaande aan de trainingsavond, maar mag nog tot uiterlijk een maand na het behalen van de vaardigheidstraining je dient hiervoor nog wel na het maken van de toets een mail te sturen naar service@nevobo.nl waarna je alsnog de V4 code wordt toegekend.

De avond ziet er dan als volgt uit:

•19.00-23.00 uur: instructie verenigingsexperts

•19.30-22.30 uur: vaardigheidstraining voor scheidsrechters

•22.30-23.00 uur: nabespreking verenigingsexperts

Zorg dat je op tijd bent zodat we direct kunnen starten.

Voor de scholing tot verenigingsexpert loopt de aanmeld procedure via de NEVOBO https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/vaardigheidstrainingen-in-de-regio .

Aanmelden voor de vaardigheidstraining tot scheidsrechter t/m de 1e klasse loopt via de TC van volleybal vereniging Wognum. Stuur je aanmelding met vermelding van:  je NEVOBO nr. , de vereniging waar je lid bent, voornaam, achternaam, geboortedatum, email adres en of je al in het bezit bent van de V6 code naar tc@volleybalverenigingwognum.nl

Meld je snel aan Je krijgt een bevestiging van je inschrijving zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Met vriendelijke groet,

 

Jan Klein namens de TC van Volleybal vereniging Wognum


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.