Heren 1 wint tegen hoger geplaatst Dinto

3 februari 2018
De mannen van het eerste moesten vrijdag aantreden tegen Dinto heren 1, een team dat vierde staat op de ranglijst en een aantal maanden geleden met liefst 4-0 werd vernederd in eigen hal.
We begonnen sterk aan de wedstrijd in De Dars, met een sterke opslag werd Dinto ontregeld. Aanvallend konden we op vooral de buitenkant onze punten maken en Jarno en B trakteerden de Warmehuizen formatie op een vernietigend blok. De mannen in het donkerblauw grossierden in aanvallende fouten en eenvoudig werd de eerste set gepakt: 25-18. De tweede set leek erg op de eerste; we zetten veel druk en met een goede pass vanuit achteruit kon Marco ook middenaanvallers Alex en Jarno bedienen die hun punten meepakten. Overtuigend werd de set gepakt: 25-15. In de time-out was het duidelijk: we wilden graag winnen en de punten pakken. De derde set wisselde Dinto en kwamen ze beter voor de dag. Het ging tot 14-14 gelijk op waarna bij ons de klad erin kwam. Passend lieten we het afweten en Dinto kon iets uitlopen. Een tactische wissel aan het net bracht ons de nodige verwarring en we konden niet voorkomen dat Dinto weer aansloot: 25-16. De vierde set startte matig. Waar de 2-mans pass in de eerste twee sets grossierde, kwamen we er nu matig uit. Snel liep Dinto ver uit en de ingevallen Sjors en Erik konden het zinkende schip niet redden. Aan het eind van de set liepen we wat punten in op Dinto en dit bleek de welkome wederopstanding voor de naderende 5de set. De laatste set begon sterk, Jeroen en Leon konden op de buitenkant de punten binnenslaan en het welbekende “poefje van Koefje” zette ons op 8-3. Dinto kwam iets terug maar op 13-10 bracht Jarno ons met een meesterblok op matchpoint. Twee matchpoints werden nog weggewerkt maar B verzilverde de derde kans met een veegballetje rechtdoor: 15-12.
Een lekkere en welkome 3-2 overwinning voor ons en de punten brengen ons op een totaal van 30. Dit resulteert in een vijfde plaats op de ranglijst. Over twee weken spelen we tegen Wham Wham, wat altijd resulteert in een leuke pot.
Eindstand VVW 1 – Dinto 1: 3-2 (25-18, 25-15, 16-25, 19-25, 15-12)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.