Nu nog leren afmaken …

17 december 2017

Het is zaterdag 16 december; al weer de laatste competitiemiddag van 2017 in De Sluis. Ondanks blessures en afmeldingen reden we toch redelijk compleet richting de sporthal, met dank aan Sharon die VVW 2 kwam versterken. VVW 1 was in ieder geval de eerste wedstrijd op volle sterkte aanwezig.

De eerste wedstrijd voor VVW 2 was tegen Westvolver; een geduchte tegenstander die allengs beter lijkt te worden. Dat dit niet alleen een veronderstelling is, bleek uit de setstanden: 14-25, 12-25 en 18-25. Desondanks een lekker gespeelde partij.

VVW 1 nam het in hun eerste wedstrijd op tegen Simokos D1; een heel leuke partij waarin veel plezier werd beleefd. De eerste 2 sets wist ons team nog redelijk stand te houden, wat ze uiteindelijk moesten bekopen in de laatste set: 25-17, 25-22 en 25-11.

De dames van Plan Zuid lieten even op zich wachten; één speelster stond op het andere veld nog op de ‘bok’ en een ander moest tellen. Zo gebeurde het dat we bijna 3 kwartier later dan gepland de strijd aan gingen tegen Plan Zuid. Een wedstrijd waar flink partij werd gegeven; de eerste set stonden we zelfs met 23-21 voor. Maar dat moet je dan wel afmaken …. . 24-26, in het voordeel van Plan Zuid. In de tweede set was het Plan Zuid die van het begin af aan de boventoon voerde en dit ook niet meer uit handen gaf: 18-25. In de laatste set gingen we mooi gelijk op; stonden zelfs een aantal malen vóór. Bij een stand van 24-24 werd door Plan Zuid een time out aangevraagd; achteraf een goede keuze, want ondanks het feit dat we aan serve waren, konden we het niet goed afmaken: 24-26. Maar … heerlijk gespeeld.

Liza en Joyce hadden van te voren al aangegeven dat zij slechts één wedstrijd mee zouden doen; dat betekende dus lenen van VVW 2. Wat er gebeurde is niet helemaal te duiden, maar op de een of ander manier lukte het VVW 1 niet om in hun spel te komen. Normaal gesproken is Blocchi een team dat te verslaan is, maar vanmiddag bleek het tegendeel waar. In de eerste set walste Blocchi over VVW heen: 25-14. Dat liet VVW 2 niet op zich zitten en kwam in de 2e set dan ook aardig terug, maar net niet voldoende: 25-23. In de laatste set werd het nog spannend (in een doodstille zaal; de overige velden waren al opgebroken); gepaard gaande met enig gemopper kon men de middag toch nog positief afsluiten: 23-25. En verdiend.

Al bij al niet heel veel punten vanmiddag (ik bedoel eigenlijk: 1 punt); reden om er de volgende keer weer volop tegen aan te gaan.

Ben


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.