Heren 1 revancheert zich en wint van KVA

27 november 2017

Heren 1 mocht vrijdag 24-11 aantreden tegen KVA 1, een team uit onze hoofdstad.

De wedstrijd begon met de presentatie van onze nieuwe shirts met sponsor Add social, een bedrijf gespecialiseerd in marketing via verschillende social-media kanalen. De shirts zijn prachtig geworden en geven het team een professionele uitstraling. Gelukkig was de sponsor niet aanwezig bij onze vorige wedstrijd, anders had hij wellicht de shirts weer meegenomen en aan een ander team gegeven. Door de slechte wedstrijd van vorige week en onze nieuwe look waren we vandaag gebrand op een overwinning.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Richard, genoeg hersteld van een kuitblessure, startte in de basis en zag het team met veel servicedruk de tegenstander onder druk zetten. Ondanks dat we bijna koud in het veld stonden was er veel beleving en liepen we een aantal punten weg van KVA. Aanvallend maakte de hoofdstedelingen veel fouten en wij konden de set redelijk eenvoudig naar ons toetrekken: 25-20. De tweede set startte KVA fel en zette ons passend onder druk. We kwamen enkele punten achter maar door een sterke serviceserie stonden we bij een time-out met 14-12 voor. Een mindere serie van onze kant bracht ons echter weer op 5 punten achterstand en dit kregen we niet meer rechtgezet: 20-25. Jeroen kwam de derde set het veld betreden na enkele weken vakantie en het team begon voortvarend. Blokkerend kregen Björn en Alex meer grip op de tegenstander en achterin stond het nog steeds sterk. Richard serveerde ons naar een ruime voorsprong en met 25-20 kwamen we voor de tweede keer op voorsprong. In de vierde start stonden we snel op 6 punten voorsprong. Richard zocht veelvuldig de “pipe-aanval” op en Björn en Martin konden op deze manier een aantal punten scoren. KVA was niet bij machte het verschil ongedaan te maken en ook deze set werd uiteindelijk redelijk eenvoudig gewonnen: 25-19.

Een goede 3-1 overwinning op het hoger geplaatste KVA zet ons op een 5de plaats met 21 punten. We hebben de nare smaak van vorige week ongedaan gemaakt en het biertje na de wedstrijd smaakte daarom een stuk beter. In onze nieuwe shirtjes zijn we goed begonnen en hopen deze lijn door te trekken naar de volgende wedstrijd: over 2 weken thuis tegen Madjoe 2, waar iedere support weer van harte welkom is!

Eindstand: 3-1 (25-20, 20-25, 25-20, 25-19)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.