Heren 1 zakt door het ijs in Wormer

16 november 2017

De mannen van het eerste moesten afgelopen woensdag aantreden tegen VCC’92 heren 1, een team dat op de 10de plaats staat in onze competitie. De afgelopen 3 wedstrijden wisten we te winnen en pakten we een mooie 12 punten dus het vertrouwen was groot. Jeroen bevond zich op het moment van spelen ergens op 10 km hoogte en speelde dus niet mee.

We startten onthutsend slecht. Waar de afgelopen weken de servicedruk hoog was, er hard gewerkt werd in het achterveld en makkelijk werd gescoord lukte er nu helemaal niets. We konden geen vuist maken en verloren beschamend met 25-15. De tweede set was iets beter en twee serviceseries van Sjors en Leon zette VCC onder druk. We kwamen iets beter in ons spel en konden het met een ruime setwinst afmaken. De derde set was wederom huilen met de pet op. Waar de afgelopen weken de buitaanvallers de punten scoorden op het moment dat het moest was het nu vooral de blokkering van de tegenstander die grossierde. Passend was het niet beroerd, maar vaak kon de middenaanvaller niet worden aangespeeld en werd het spel voorspelbaar. Wij verdedigden geen bal en VCC liep wederom uit naar de grote voorsprong. Dat we in één serie 8 punten om de oren kregen zonder één ketser te noteren was tekenend: we kregen de bal niet op de grond. VCC wel, betrekkelijk eenvoudig zelfs.

Na harde woorden van coach Richard en aanvoerder Marco werd de vierde set aangevangen met de nodige energie. VCC liep 2 puntjes weg maar dit gat werd niet veel groter. Op 17-17 leek er van alles mogelijk. Ineens stortte ons spel weer als een kaartenhuis in elkaar. Passfouten, matige set-ups, ballen in het blok en verdedigend gewoonweg niet scherp genoeg om aanspraak te mogen maken op de overwinning. Gezegd moet worden dat VCC in een enorme flow kwam en werkelijk alles wat ze probeerde leverde een punt op. Een 25-20 verlies was het terechte einde van deze wedstrijd.

Met recht hebben wij in 1,5 jaar in deze samenstelling nog niet zó slecht gespeeld. Marco vatte het samen als “ongeconcentreerd, inspiratieloos en futloos”, wat inderdaad alles vertelt wat deze wedstrijd te bieden had.

Nu stond in een krant een mooie quote: “Falen is niet het vallen, maar het blijven liggen”. We gaan maandag hard trainen en vrijdag 24 november staan wij scherp aan de start van de wedstrijd tegen KVA om ons voor deze wanprestatie te revancheren.

Iedereen is van harte welkom, be there!

Eindstand: 3-1 (25-15, 20-25, 25-14, 25-20)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.