Heren 1 verslaat Spaarnestad in vijf sets

12 november 2017

Nadat afgelopen woensdag ons bekeravontuur strandde, moesten we zaterdag al weer aantreden voor de competitie. Het competitieprogramma bracht ons Haarlem, waar een wedstrijd met het 4de team van Spaarnestad stond gepland. Helaas moesten we het deze wedstrijd stellen zonder Jeroen en Richard, en dus vertrokken we met acht man richting de provinciehoofdstad.

Aanvoerder/coach Marco startte met zichzelf, Martin, Jarno, Björn, Jilke en Leon. De start van de eerste set was matig. Passend kregen we de bal veelal in de handen van Marco maar aan het net werd niet tot nauwelijks gescoord. Spaarnestad maakte daar dankbaar gebruik van en het verschil liep op tot 12-4. Een time-out moest uitkomst bieden en de mannen werden even flink op scherp gezet. Jilke kon met een goede serviceserie druk leggen op de tegenstander en we kwamen langzaam terug in de set. Aan het net gingen we toch eindelijk ballen scoren en op 20-20 stond het zowaar weer gelijk. De set ging daarna erg gelijk op en helaas konden we niet voorkomen dat Spaarnestad de eerste set toch naar zich toe trok: 26-24. De tweede set startte wederom niet goed. De achterstand liep dit keer echter op tot 3 punten en een goede serie van Marin zette ons op voorsprong. Aan het net was het Jilke die punten begon te scoren en ook blokkerend kregen we grip op Spaarnestad. Door een goede servicedruk liepen we verder uit en wonnen de set met 25-19. De derde set begonnen we scherp. We bouwden een voorsprong op en ook de sterke middenaanvaller van Spaarnestad werd door Björn op 2 kill-blocks getrakteerd. 2 goede serviceseries van Leon en Jarno brachten ons op een grote voorsprong en de ingewisselde Sjors kon aan het net zijn puntjes en kill-block meepakken. We liepen eenvoudig uit naar 19-25. Met Sint-Maarten in het vooruitzicht spraken we af de vierde set ook gewoon te winnen en zo snel mogelijk de sporthal weer te verlaten. Tot 15-15 leek er niets aan de hand. Een matige serie in onze pass bracht Marco in moeilijkheden en Spaarnestad profiteerde. Een aantal ballen spatten via ons blok richting de muur en achterin werd er matig verdedigd. Spaarnestad trok de stand gelijk met 25-18. Als je dan tóch een vijfde set moet spelen, laat je hem dan maar winnen. Alex serveerde ons van 1-1 naar 7-1 en het beslissende gaatje was snel gemaakt. Na de kantwissel leek Spaarnestad het wel te geloven want 2 ballen werden wild uitgeslagen. We liepen zelf nog iets verder uit en met 6-15 wonnen we overtuigend de 5de set.

Deze 2-3 overwinning zet ons op een 7de plaats met 16 punten. Een wisselvallige wedstrijd waar we met name scorend een steekje lieten vallen. Echter werd het goed hersteld en de wedstrijd tot een goed einde gebracht. Snel herstellen is noodzakelijk want aankomende woensdag wacht ons al weer de volgende wedstrijd: wederom een uitwedstrijd, dit keer tegen VCC’92 heren 1.

Einduitslag: 2-3 (26-24, 19-25, 19-25, 25-18, 6-15)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.