Bekeravontuur ten einde voor Heren 1

11 november 2017

Op een fijne woensdagavond mochten we aantreden tegen VV Amsterdam HS2. Een sterk team uit onze poule waar we voor de competitie een nipte 3-1 nederlaag tegen leden. Dit keer kwamen we voor een wedstrijd in het bekertoernooi. Afgelopen jaar werd de kwartfinale gehaald maar dit jaar zitten we in een hogere bekercompetitie.

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Amsterdam begon duidelijk niet met zijn sterkste opstelling en wij konden met veel servicedruk het spel ontregelen. Op 8-12 werd de eerste time-out van de wedstrijd aangevraagd door de coach van de tegenstander. Deze had duidelijk effect want binnen no-time stonden we 14-12 achter waardoor Marco (coach en aanvoerder vandaag) in een time-out vluchtte. We kwamen wel dichterbij maar konden niet voorkomen dat Amsterdam de eerste set pakte: 25-20. De tweede set kende wederom een sterk begin, scorend waren we sterker dan de hoofdstedelingen en passend hadden we het goed onder controle. Björn kreeg grip op de sterke middenaanvaller en verdedigend stopten we steeds meer. Aan het einde van de set kwamen Jarno en Leon vanaf de kant respectievelijk de blokkering en verdediging versterken. Het was Jilke die met een diagonaal geslagen bal de score weer gelijk trok.

Amsterdam wisselde in de derde set hun sterke spelverdeler het veld in en wij werden met name passend fors onder druk gezet. Marco had vaak weinig opties en onze aanvalsplannen werden voorspelbaar. De Amsterdammers versterkten hun blokkering nog maar eens waardoor Sjors te maken kreeg met de broer van de Berlijnse muur. We kregen weinig ballen meer op de grond en Amsterdam liep steeds verder uit. Ook een spelverdelerswissel aan onze kant bracht niet de gewenste ommekeer: 25-14. De vierde set liet een zelfde spelbeeld zien. Wij hadden veel moeite de pass te controleren en aanvallend kwamen we er niet meer door heen. Amsterdam kon naar hartenlust aanvallen en vaak stond ons blok niet goed. Steeds stonden we 1 op 1 met hun aanvallers en zij scoorden punt na punt. Halverwege de set krabbelde we iets terug tot 3 punten achterstand maar Amsterdam schakelde een tandje bij en overrompelde ons. Een duidelijke 25-15 maakte een einde aan ons bekeravontuur.

Een terechte nederlaag tegen een sterk team. We speelden niet eens slecht, maar kwamen de laatste 2 sets gewoonweg niet meer onder de druk uit. Zo duurde het bekertoernooi voor ons dit jaar 1,5 uur. We kunnen ons daarentegen weer vol op de competitie richten: aankomende zaterdag moeten we namelijk weer aan de bak in Haarlem, waar Spaarnestad de tegenstander zal zijn.

Eindstand: 3-1 (25-20, 21-25, 25-14, 25-15)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.