VVW MB1 wint ruim van Madjoe!

9 oktober 2017

Dit seizoen bestaat onze MB1 uit Louise, Ashley, Jelle, Annika, Femke, Fenna en Anna. Omdat vorig jaar uitstekend werd gepresteerd is het team gepromoveerd naar de 1ste klasse.

Een prachtige uitdaging voor ons sterkste jeugdteam van de vereniging.

Dit seizoen is voor het eerst begonnen met het spelen van pass-rechts in wedstrijden. Een flinke omschakeling maar in de tweede wedstrijd van het seizoen (vorige week tegen Compaen) werd duidelijk dat dit al hartstikke goed gaat.

Vandaag werd gespeeld tegen Madjoe MB1, een team gecoacht door een bekende van de vereniging. Het team ging als een speer van start en de eerste set werd met een dikke 13-25 gewonnen. De tweede set liet een zelfde beeld zien. Femke en Jelle staan bekend om hun sterke service en lieten dit wederom zien. De tegenstander had er de grootste moeite mee. Aan het net vielen Ashley en Fenna lekker aan en achterin waren Louise en Annika overal bij. Een hele dikke 9-25 bracht ons op 0-2. Dan volgt de altijd lastige derde set. Het team sukkelde een beetje in en Madjoe kon tot 10-10 aardig meekomen. Uiteraard liet onze MB1 dit niet gebeuren en snel werd een tandje bijgeschakeld. Wederom Ashley was aan het net lekker op dreef en er werd netjes in drieën gespeeld, zoals we dat zo graag zien! Met 15-25 wonnen we de wedstrijd. Ook het bonuspunt trokken we eenvoudig naar ons toe met 14-25.

Het is leuk om te zien hoe snel dit team vooruit gaat. De posities in het veld worden nu begrepen en dat zie je terug in de rally’s. (meestal) Mooi in drieën en de aanvallers gaan steeds beter (en harder) slaan. Achterin moeten we soms de “gaatjes” nog even opvullen, maar de bereidheid om vol voor de bal te gaan is er: en dat is het begin!

Volgende week wacht NIVO, een team dat 1 plaatsje hoger staat op de ranglijst: wederom een leuke uitdaging.

We nodigen iedereen uit om ons aan te komen moedigen! 13-10-2017 om 19:00 uur in De Dars, be there!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.