Heren 1 neemt één puntje mee uit Amsterdam

9 oktober 2017

De tweede wedstrijd van het seizoen bracht het vlaggenschip van de vereniging naar de hoofdstad van het land. Van onze Enkhuizer concurrent hadden we al begrepen dat het een pittige wedstrijd zou gaan worden. Nadat we de stromende regen hadden getrotseerd kwamen we aan in de Blauw-Wit hal in Amsterdam west.

Voor sommige van ons een weerzien met enkele bekende spelers met de nodige divisie-ervaring. Een mooie uitdaging stond ons te wachten.

Zonder coach startte we met Richard, Martin, Jarno, Björn, Jeroen en Leon. Snel werden we geconfronteerd met de nare opslag van de spelverdeler. We konden tot 10-10 goed meekomen. Vanaf de buitenkant werden de punten gescoord en Amsterdam sloeg met veel kracht de ballen op de grond. Een matige fase bracht ons op een 16-11 achterstand. Bij Amsterdam begon het beter te lopen en ook de grote middenaanvaller kon zijn punten (met geweld) binnenslaan. Met 25-18 verloren we de eerste. set De tweede set liet een zelfde beeld zien. Een heerlijke pot volleybal waarbij Amsterdam vooral scorend sterker was dan wij. We kwamen dichterbij dan vorige set maar met 25-21 stond het 2-0 voor Amsterdam. In de derde set maakte Jilke zijn seizoensdebuut. Aanvoerder B pepte het team nog maar eens op en we wilden hier koste wat kost punten pakken. Een prachtige set ontpopte zich en tot 17-17 ging het gelijk op. De servicedruk werd opgevoerd en de libero van Amsterdam kwam matig onder de druk uit. We sloegen een belangrijk gaatje en Jilke maakte de set af met een keiharde bal rechtdoor: 21-25. De euforie van de derde set brak ons op in de vierde. Amsterdam sloeg een gaatje en kwam 10-4 voor. Een goede serviceserie van Richard bracht ons echter terug in set: 10-10. Wederom was het Amsterdam die een klein stukje uitliep en tot 23-20 kwam. Een heerlijke wederopstanding bracht ons wederom op gelijke hoogte. Het geloof was groot om nog een set te kunnen pakken en Amsterdam zag er aangeslagen uit. Een technische fout en een ketser in de pass maakte echter aan alle hoop een einde. Met 25-23 won Amsterdam de wedstrijd.

Desalniettemin hebben we lekkere wedstrijd gespeeld op een leuk niveau. We zijn snel gewend aan de promotieklasse en hebben het gevoel dat we zeker meer punten gaan pakken de komende weken. Onze volgende wedstrijd is op 13 oktober in De Dars. Op de eerste echte Darsavond van het seizoen nemen wij het op tegen Jonas/Croonenburg, de koploper in de poule. Iedereen is van harte welkom!

Einduitslag: 3-1 (25-18, 25-21, 21-25, 25-23)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.