Heren 1 verliest openingswedstrijd

30 september 2017

Een nieuw seizoen is aangebroken voor de mannen van heren 1. Na vorig seizoen glorieus kampioen te zijn geworden (104 punten) mogen we het een klasse hoger proberen. De promotieklasse is echter een flinke stap omhoog dus zullen we elke wedstrijd vol aan de bak moeten.

De eerste wedstrijd traden we aan tegen Move 1, voor velen een onbekend team. Al snel werd duidelijk dat het een geduchte tegenstander was. We startten vol enthousiasme. Marco fungeerde als coach omdat hij het lichaam wilde sparen. Hij zag het team vanaf de zijkant goed meekomen met de Edammer opponent. Tot 14-14 ging het gelijk op. Een goede serviceserie bleek een beslissend gaatje te maken wat we niet meer konden dichten: 18-25. De tweede set startte matig. De 2 passers hadden veel moeite met de strakke opslag van de tegenstander. Al snel keken we tegen een 10-2 achterstand aan. Marco vluchtte in een time-out en de passlinie werd versterkt. We kwamen beter onder het servicegeweld uit en gaandeweg de set werd het gat niet groter. Helaas werd het gat ook niet kleiner wat resulteerde in een 16-25 verlies. De derde set kwam Jeroen erin en snel werd de tegenstander onder druk gezet. Wat mis ging in de tweede, ging beter in de derde. Er werd beter gepasst en met meer lef aangevallen. Move begon veel fouten te maken en nu waren wij het, die uitliepen naar een ruime voorsprong. Met liefst 25-15 kwamen we terug in de wedstrijd. De vierde set startte als de tweede: matig. Een grote achterstand leidde tot een bijna uitzichtloze 12-20. Coach Marco greep in en wisselde. We scoorden een aantal punten en het besef begon te leven dat er nog wat te halen viel. We kwamen terug tot 21-18. Move scoorde en Jarno werd erin gewisseld als spelverdeler (dit is geen typfout). Sjors verzilverde de set-up en we sloten aan. Move kwam als eerst op matchpoint en we waren niet bij machte het gaatje helemaal te dichten. Met 22-25 verloren we de set en hiermee de wedstrijd.

Voor heren 1 is dit de eerste verloren competitiewedstrijd sinds meer dan 1,5 jaar! Even een domper maar voor de eerste wedstrijd werd er niet slecht gespeeld. Wat we al wisten werd duidelijk: we moeten vol aan de bak! Onze volgende wedstrijd is pas over 2 weken, tegen een van de sterkste tegenstanders in onze poule: VV Amsterdam HS2.

Eindstand 1-3 (18-25, 16-25, 25-15, 22-25)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.