Terwijl ik genoot…

26 augustus 2017

…. van een prachtige fietstocht in mijn geboortestreek met mijn broers en zussen (uiteraard mocht de ‘kouwe kant’ ook mee en voor jullie geruststelling: het weer viel mee) vond in De Sluis een bijna historisch moment plaats. Voor voorlopig de laatste keer trad VVW aan met 2 teams. Ook deze keer kostte het weer heel wat ‘administratie’ en heen en weer gemail om 2 teams bijeen te sprokkelen. Op de valreep zorgden Johan, Lindy, Carla, Hans en Arie ervoor dat we toch weer compleet waren. Een mens moet er soms wat voor over hebben … . Na eerst een evaluatie waarin Chris heeft meegedeeld dat we komend seizoen in afgeslankte vorm verder gaan – en dat vindt de organisatie heel jammer, want ik weet hoe ze altijd genoten van beide VVW-teams en dat staken ze niet onder stoelen of banken – stonden ons 2 wedstrijden van ieder 2 sets te wachten. Blocchi en Madjoe waren de tegenstanders van VVW1 en Basta en Simokos D1 van VVW2. Tegen Blocchi begon VVW1 uitstekend; een spannende set die eindigde in 25-21; de tweede set ging het mooi gelijk op; het leverde VVW1 echter niet de zo ‘felbegeerde’ 2-punter op: 22-25. Op het andere veld mat VVW2 haar krachten met Basta; zoals te verwachten een ‘volle’ winst: 19-25 en 18-25.

De laatste wedstrijd van VVW 1 was een kopie van de eerste met dit verschil dat ze hun eerste set nipt verloren (24-26) en de tweede set overtuigend af konden sluiten met 25-12. VVW2 had het zwaarder tegen één van de koplopers in de poule: Simokos D1; dat ze in de 2e set toch nog dichtbij kwamen tekent wel de kracht en de inzet van het team: (12-25 en 20-25). Al bij al toch weer 2 punten voor beide teams.

Het leverde uiteindelijk een 4e plaats (van de 10 teams) op voor VVW2 (nog nooit zo hoog geëindigd) en een 7e plek voor VVW1.

Om 14.30 u werden de wedstrijden even stil gelegd om Riet in het zonnetje te zetten. Terechte aandacht, want als je je zolang hebt ingezet voor het recreantenvolleybal, verdien je dat moment.

Beste mensen, zo ‘op afstand’ kan ik er niet meer van maken. We gaan op de trainingsavonden nog even door t/m 10 mei. Voor komende woensdag zijn er wat afzeggingen; ik hoop dat het daarbij blijft. Tot de 26e.

Ben

P.S. Bij thuiskomst wachtte de buurman mij op met een bosje tulpen; ‘namens de recreanten’, zei hij. Wie, hoe of wat…? In ieder geval bedankt!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tank en schenk

Copyright © 2017 Volleybalvereniging V.V.W.